Građani drže u blokadi put Mitrovica – Raška

Magistralni put Priština – Raška u potpunosti je blokiran za motorni saobraćaj, pošto su građani, nezadovoljni jutrošnjom akcijom kosovske Carine i policije, na deonici “kod krsta” u Rudaru, preprečili put sa više kamiona, javlja Radio Kosovska Mitrovica.

Kod mosta u Rudaru i puta koji vodi prema Žitkovcu, u prepodnevnim satima, bilo je okupljeno više stotina građana. Kosovska policija je blokirala saobraćaj i ispaljeno je više šok bombi i velika količina suzavca.

U prepodnevnim satima, na dve lokacije u Zvečanu, kod rudaračkog mosta i “kod krsta” na putu Priština – Raška, put je bio blokiran teretnim vozilima. Saobraćaj se u ovom trenutku preko rudaračkog mosta odvija bez zastoja a prepreke su uklonjene, dok je “kod krsta” put potpuno blokiran za saobraćaj sa više kamiona.

Jutros oko devet časova u Ulici knjaza Miloša u Kosovskoj Mitrovici došlo je do sukoba građana i kosovske interventne policije, zbog akcije koju policija i kosovska Carina sprovode u oblasti suzbijanja krijumčarenja robe.

Ubrzo nakon ekalacije u Mitrovici, do sukoba je došlo i na teritoriji opštine Zvečan.

I u Kosovskoj Mitrovici i u Zvečanu, situacija je trenutno mirna, ali su putevi na više lokacija blokirani, a građani su i dalje okupljeni.

(izvor: Radio Kosovska Mitrovica)

Povezani članci

Back to top button