Грачаница: Возач ударио дете на бицкилу

Возач аутомобила Волксваген пасат беле боје, косовских регистарских ознака, ударио је данас око 17 часова у Грачаници, у улици Цара Лазара, малолетног Л.П. (13 година) док је возио бицикл.

Од силине ударца возач је изгубио конторолу над возилом и потом ударио у бандеру крај пута.

Док су комшије покушавали да укажу помоћ дечаку који је без свести лежао на асфалту, возач који је изазвао несрећу, побегао је са места догађаја. Према речима очевидаца он је зауставио камион зелене боје и упутио се у правцу Приштине.

Возило хитне помоћи је дечака пребацило за Приштину и још увек нема информација о његовом стању.

“Све се догодило у тренутку, чули смо јак ударац и притрчали да видимо шта се догодило. Видели смо да је дете из комшилука. Супруг је отрчао по воду, ја сам га окенула на страну сда се не угуши јер је крварио из носа и био је без свести. Убрзо је дотрчала дететова мајка, Зауставили смо први аутомобил који је наишао и повређеног дечака одвезли у болницу“, прича комшиница Драгица Филиповић.

Она и њен супруг Новица тврде да возач није ни пришао да детету укаже помоћ, већ да је побегао са места несреће.

„Изашао је из аута из кога се чила гласна албанска музика, зауставио је камион и ушао у њега. Нисам стигао да запишем таблице камиона, само се сећам да су последња два броја била 06“, прича комшија Новица Филиповић.

Возач је, према изјавама очевидаца возио пребзо ударио у дете, изгубио контролу над возилом и потом ударио у трафо и бандеру коју је срушио. Због пада каблова и споја који је изазвао Грачаница је на сат времена остала без струје.

Трајковић, возач се због задобијених порвреда налази у болници

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковћ изјавио је за Косово Онлајн да возач аутомобила који је учествовао у саобраћајном инциденту није приведен јер се због задобијених повреда налази у болници у Приштини.

Трајковић је казао да је брат возача обавестио полицију да је због повреда хоспитализован.

“Возач који је ударио аутомобилом дечака од 13 година док је возио бицикл због задобијених повреда се налази у болници. Док је на лечењу биће под полицијском присмотром. Након тога ће тужилаштво да покрене поступак, рекао је Трајковић.

Како Косово Онлајнан преноси, повређени дечак Л.П. је ван животне опасности.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button