Грачаница: Састанак Поповића, Денвепорта, Ракића и Салијевића

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, новоименовани шеф Мисије ОЕБС на Косову, амбасадор Мајкл Девенпорт и заменик министра за заједнице и повратак Газменд Салијевић посетили су Општину Грачаница и разговарали са градоначелником Срђаном Поповићем.

Британски дипломата Мајкл Девенпорт недавно је именован за новог шефа ОЕБС-а на Косову и посета Општини Грачаница је прва његова посета некој институцији од преузимања дужности.

Поповић се захвалио Девенпорту што је за своју прву посету изабрао Грачаницу и пожелео му успешан мандат, нагласивши да је локална самоуправа са ОЕБС-ом увек имала добру сарадњу, те да очекује да ће она додатно унапредити.

Ракића, Девенпорта и Салијевића, градоначелник Грачанице упознао је са  стањем у локалној самоуправи и о ситуацији са корона вирусом.

На састанку је разговарано о пројектима и плановима који ће бити реализовани по приоритетима, а који би требало да побољшају живот грађана.

Поводом Међународног дана Рома, једна од тема састанка је била и положај Рома, а Поповић је истакао да локална самоуправа константно ради на побољшању животних услова ромске заједнице и пружа подршку у реализацији њихових планова и активности.

Након састанка Ракић, Девенпорт, Салијевић и Поповић обишли су деветочлану породицу Емини у Лапљем Селу обећавши им помоћ у решавању стамбеног питања.

Повезани чланци

Back to top button