Грачаница: Пријава против НН лица за уништавање јавне имовине

Општина Грачаница поднела је пријаву због уништавања јавне имовине против Н.Н. извршилаца који су током ноћи црним спрејем префарбали таблу са натписом Грачаница на регионалном путу Приштина- Гњилане.

Председник Срђан Поповић каже да је Косовска полиција неоткривањем извршилаца ранијих инцидената отворила простора да се настави са провокацијама на српско становништво.

Након што је јутрос по пријави мештана руководство општине Грачаница добило информацију да је на излазу из Грачанице црним спрејем префарбана табла на којој пише Грачаница надлежни у општини Грачаница су поднели пријаву против Н.Н. лица због уништавања јавне имовине.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да је недопустиво да се и даље не зна ко у последњих месец дана у континуитету током ноћи уништава јавну имовину и уноси немир међу српско становништво.

Ово је четврти инцидент за мање од месец дана који је регистрован на територији општине Грачаница.

„Ми и даље не знамо ко константно хара општином током ноћи уништавајући јавну имовину, ломи заставе српске православне цркве и исписује графите са паролама ОВК. Полиција очигледно није кадра да ради свој посао довољно добро а институције у Приштини и међународна заједница остају неме над све учесталијим притисцима. Током ноћи префарбан је натпис Грачанице у непосредној близини места на којем је пре неколико месеци постављен билборд са натписом “Слобода има име УЋК” на самом улазу у Кишницу где у сталном страху живи десетак преосталих српских породица. Пре само недељу дана затражио сам појачане патроле КФОР-а у циљу заштите нашег становништва и имовине, појачан рад Полиције али се упркос нашим апелима инциденти и провокације се настављају“, рекао је Поповић.

Председник општине још једном апелује на полицију да одговорно ради свој посао а КФОР да појача патроле на територији општине Грачаница.

Повезани чланци

Back to top button