Грачаница: Ове године скроман дочек Православне Нове године

На Тргу ослободиоцима у центру Грачанице локална самоуправа ће у четвртак 13. јануара организовати дочек Православне Нове године, чиме се после прошлогодишњег прекида због пандемије Ковида 19, наставља традиција организованог дочека.

Због анти-ковид мера прослава ће бити организована скромније у односу на претходне године и трајаће у периоду од 16 часова до 21 и 30.

Печени бик на ражњу, кувана ракија и вино служиће се свим посетиоцима, а уместо трубача и естрадних звезда који су претходних година наступали уживо, за музику ће бити задужено неколико ди-џејева. Неће изостати ни велики ватромет у поноћ када се по старом јулијанском календару рачуна почетак новог лета.

Општина Грачаница ће се, како је најављено из информативне службе ове локалне самоуправе, побринути за организовани превоз за све који желе да присуствују прослави.

Обележавање Нове године по Јулијанском календару биће организовано уз поштовање епидемиолошких мера, а контролу ће на терену вршити инспекцијски органи општине Грачаница у сарадњи са полицијом, саопштено је ове локалне самоуправе.

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button