Грачаница: Омладинци поставили пароле, полиција их уклонила

Група омладинаца и другова претученог Луке Димитријевића из Грачанице поставила је данас око поднева исписане пароле испред полицијске станице у Грачаници које је полиције после 45 минута уклонила. Пароле су постављене у знак протеста због начина на који је вођена истрага у случају пребијања српског младића због чега родбина и грађани протестују више од четири дана.

 „Полиција спава, затруби да је пробудиш“, „Не будите тврдоглави људи, комшије боли рука кад бију!“ и  реплика из филма „Балкански шпијун“ који је изговорио Бата Стојковић „Ајде лепо признај, а Ђура ће ти опростити што те је тукао!“  текст је парола које је група омладинаца данас поставила је испред полицијске станице у центру Грачанице.

Фото: Ризница

Како је порталу „Ризница“  потврђено протеста грађана данас неће бити због забране окупљања али се они настављају и овако како би се јавности скренула пажња на случај пребијања српског дечака од стране тројице Албанаца који су у међувремену пуштени, а нападачи окарактерисани као жртве.

Фото: Ризница

Полиција у први мах није реаговала на постављање парола, само је службеник у цивилу изашао из станице о телефоном фотографисао текст парола.

Припадници полиције су у међувремену уклонили пароле и унели их у станицу.

Полиција „приводи“ инпровизовани билборд са паролама

У протестима чланова породице, родбине, пријатеља и грађана захтевана је смена командира полицијске станице у Грачаници Братислава Трајковића као и поновно покретање истраге.

Лука Димитријевић (19) претучен је у уторак 13. априла у 21:30 одстране тројице старијих Албанаца који су га пресрели док се у друштву девојке и сестре од стрица враћао кући.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button