Грачаница: Новогодишња журка на тргу, слабо интересовање грађана

Уз ватромет, бика на ражњу, кувану ракију и вино и симболичан број грађана у Грачаници је прослављена српска Нова Година. На платоу испред општине у 16 часова је почела прослава међутим, за овај догађај владало слабо интересовање грађана.

Хладно време и ниске температуре али и синоћна акција упада припадника специјалних полицијских снага у зграду општине очигледно су утицали на одлуку грађана да у већем броју изађу на новогодишњу журку коју организује локална самоуправа.

На платоу испред општине Грачаница, осим представника локалне власти, редара и полицијског обезбеђења, присутно је тек стотинак млађих особа.  

Казани са куваном ракијом и вином и бик на ражњу као и музика са разгласа очигледно нису били довољно примамљиви за грађане који су ипак одлучили да остану у својим домовима.

 

Фото: Ризница

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић са сарадницима била је присутна на новогодишњој журци коју је искористила да се сусретне и разговара са присутним мештанима. Нешто раније данас она је упутила честитку житељима општине Грачаница.

 “Део смо мултикултуралне заједнице и поштоваћемо увек различитости свих заједница које живе у нашој општини. Нека молитва за здравље мир и благостање буду одлика данашњег дана. Знајући да су љубав према ближњем и очување мира основа складног и успешног заједничког живота, свом православном српском народу желим добро здравље, много среће и успеха у сваком дану нове године. Нека нам овај празник и година која је  пред нама буде у знаку рада, хуманости, јединства и здравља“, наведено је у новогодишњој честитки.

Фото: Ризница

Због синоћњег упада припадника специјалних полицијских снага у општинску зграду раније данас саопштено је да општина одустаје од  организованог превоза мештана из околних села на дочек јулијанске Нове године. Такође је отказан и коктел у холу општинске зграде који председник општине Грачаница традиционално организује са одборницима, општинским функционерима и истакнутим грађанима.

Прослава Нове године на тргу биће организована до 21 и 30 а уместо у поноћ ватромет је  испаљен у 19 и 30 часова.  

Повезани чланци

Back to top button