Грачаница: Наставља се чишћење речног корита и уређивање јавних површина

Радови на чишћењу корита реке Грачанке, који су започети прошле године, биће настављени ускоро, а паралелно са њима одвијаће се и чишћење осталих речних корита на територији Општине Грачаница, потврдио је директор јавних служби Владица Трајковић.

Трајковић наводи да је одлука о томе донета на недавној седници локалне скупштине те да ће се чишћењу речног корита осим у току Грачанке обавити и у току реке Јањевке у Доњој Гуштерици, где су у јануарских поплавама нанете велике штете домаћинствима.

Речна корита су махом очишћена од наталоженог муља, густог растиња и отпада али и смећа које завршава у реци, рекао је Трајковић.

„Ми смо, 2015. и 2016, чистили већи део речних корита на територији општине Грачаница, међутим, наши грађани су несавесни и на појединим локацијама се много смећа баца у речна корита и кишне канале што прави проблеме“, појашњава Трајковић.

Директор јавних служби општине Грачаница, Владица Трајковић, фото: Ризница

Чишћење корита Грачанке је у плану, каже Трајковић додајући да ће бити настављено с првим данима лепог времена.

„Ми смо прошле године пројектом уређења речног корита у центру Грачанице, очистили једао део. Међутим, други део, где су приватне парцеле и где је мочварно, багер тада није могао да прође или мештани нису дозволили да се прође кроз приватне парцеле. Надамо се да у току лета, када се довољно осуши горњи ток реке, да ћемо моћи да да наставимо рад машинама и део до самог канала поред јаловине очистимо јер ту има доста муља и растиња“, каже директор општинских јавних служби.

Како је и договорено на седници локалне Скупштине, све ударне рупе на путевима на територији општине Грачаница биће саниране, само се чека, каже Трајковић, да асфалтне базе с којима општина има уговор, почну да раде.

Будући да је Одељење јавних служби општине Грачаница најтранспарентније у раду те да се увек одазива на позиве грађана за помоћ, директор ове службе, Владица Трајковић поручује да суграђани имају разумевања и буду стрпљиви.

„Ми одмах делујемо по позиву, трудимо се да свуда стигнемо и да сви буду задовољни“, рекао је Трајковић.
Апеловао је на наше суграђане да воде рачуна и одражавају чистим јавна добара и површина на којима ће ускоро почети расађивање цвећа и садница те да не уништавају општинску имовину, осветљење и мобилијар који је постављен у парковима.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button