Представљање књижевног стваралаштва Оливере Будимир у Грачаници

Књижевно вече Оливере Будимир у оквиру којег ће бити представљено њено целокупно стваралаштво биће организовано у среду 28. септембра 2022.  у 19 часова у читаоници „Даринка Јеврић“.

Публика ће бити упозната са њеним романима: „Лавиринт живота“, „Пут облака“, „Увир на извиру“ и „Орхидеја и албатрос“.

Романи Оливере Будимир, говоре о рату, љубави, свакодневним искушењима. Роман „Лавиринт живота“, дневник, предратни, ратни и послератни, за који је познати писац Радомир Смиљанић у рецензији рекао да је „најбољи пример романа – истине у нашој књижевности“.

„Пут облака“  је својеврсна супротност предходном роману – путописнo-љубавни  роман „је  један чудесан свет који местимице омамљује својом сугестивношћу“,написала је у рецензији Милица Јефтимијевић Лилић, песникиња.

Роман „Увир на извору“  је један својеврсни споменик једној љубави у немогућим условима једне Српкиње и Руса, јер љубав не пита за време и место, она се само деси. Последњи роман ове ауторке „Орхидеја и албатрос“ представља штиво снова и стремљења, прича која покреће многе теме, тера на размишљање, а љубав је оно што је покреће као точак око кога се све окреће, тачка од које све почиње и све се дешава и завршава управо у њој.

Оливера Будимир је рођена 1951. године у Приштини у којој је живела све до 1999. када се сели у Београд где и данас живи и ради.

У програму учествују: Ратко Поповић, Мајда Поповић, Деса Буразор Асланиду и ауторка.

Повезани чланци

Back to top button