Olimpijade trećeg doba: Gračanica ugostila penzionere sa KiM i uže Srbije

Olimpijada zdravlja,sporta i kulture trećeg doba, koja je okulja naše najstarije sugrađane iz srpskih sredina Kosova i Metohije, zvanično je otvorena danas u Gračanici.

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić otvorio je ovu nesvakidašnju manifestaciju.

“Treće doba ne znači da se treba predati, naprotiv treba živeti punim plućima aktivnim životom i upravo današnja manifestacija u okviru svih regionalnih i pokrajinskih manifestacija koje smo ove godine sproveli ima taj osnovni cilj, što znači jednu bolju povezanost, druženje, međugeneracijsku saradnju i sve ono što čini pozitivnim naš duhovni život”, istakao je Savić.

 Predsednik Saveza penzionera Kosova i Metohije Vesko Stojković kaže da očekuje da će olimpojada postati tradicija.

Foto: RTV Gračanica

 “Započinjemo prvu Olimijadu zdravlja, sporta i kulture trećeg doba u Gračanici, u pitanju je manifestacija koja se po prvi put organizuje na našim svetim i zavetnim prostorima koja će, ubeđen sam, postati tradicija”, rekao je Stojković,

Dobrodošlicu i uspešne rezultate učesnicima poželeo je i načelnik Kosovkog upravnog okruga Srđan Popović.

“Meni je drago što smo u Gračanici ugostili veliki broj penzionera iz svih krajeva Kosova i Metohije i što smo im danas domaćini”, istakao je Popović.

Na Olimpijadi trećeg doba se dvadeset ekipa i blizu 200 takmičara iz svih delova Kosova i Metohije nadmetalo u šest sportskih disciplina.

“Pored sportskih takmičenja imamo bazar zdravlja, domaću radinost, izložbu sa Likovne kolonije, kao u kulturno-umetnički program u Domu kulture u Gračanici”, naglasio je Srećko Todorović, predsednik Poktreta trećeg doba.

Tri najbolje ekipe sa Olimijade trećeg doba, kako je rečeno, učestvovaće na republičkom takmičenju, koja će se održati u Vrnjačkoj banji od 28. septembra do 02. oktobra.

Organizatori penzionerske olimpijade su Savez penzionera KiM, a pokrovitelji Kancelarije za KiM i Saveza penzionera Srbije.  

(RTV Gračanica)

Povezani članci

Back to top button