Гораждевац, ОВК парола на зиду и поломљен јарбол са српском заставом

У селу Гораждевац код Пећи непознати починиоци су током ноћи поломили јарбол са српском заставом крај споменика гораждевачким жртвама у последњем рату и на зиду једне куће исисали графит УЋК – Косово. Главни и одговорни уредник Радио Горжадевца Дарко Димитријевић овај инцидент доводи у везу са почетком изборне кампање на Косову.

Мештане Гораждевца који су јутрос кренули на посао и у школу узнемирио је графит „УЧК – Косово“ који је црвеним спрејем исписан на једном зиду у селу.

Слушаоци Радио Гораждевца су се нешто касније укључили у програм и јавили да је поломљен и јарбол са српском заставом крај споменика у центру села, који је посвећен жртвамарата ратних сукоба пре и после 1999. године, потврђује главни и одговорни уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић.

Димитријевић каже да је уобичајено да се на Косову депавају инциденти на почетку сваке изборне кампање.

„Постоје различите перцепције тога каква је то порука и од кога долази с обзиром на то да је почела и изборна кампања, видећемо како ће се ствари даље одвијати у том смислу“, наглашава Димитријевић.

Главни и одговорни уредник не искључује могућност да инцидент има везе са изборном кампањом која је почела јуче.

„Мислим да се инцидент може довести са почетком изборне кампање јер живимо у таквом окружењу где постоји много радикалних фракција и са једне и са друге стране али ово је свакако једна од порука која никога не оставља равнодушним“, рекао је Димитријевић.

Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај. Инцидент је узнемирио грађане овог села у коме живи српско становништво.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button