Фондација „Дајан Пауновић“ донирала таблет рачунаре деци у Штрпцу

Ученицима  истуреног одељења у Сушићу, Основне школе ”Стаја Марковић”, данас су подељени таблет рачунари. Уређаје које су добили сви ученици од првог до четвртог разреда донирала је Дајана Пауновић, директорка истоимене Фондације, уз подршку стратешког партнера компаније Комтрејд.

”Након слања неколико породица са Косова и Метохије на море, данас сам са задовољством поново на овим просторима и поново лепим поводом. Обећали смо прошлог пута када смо били, да ћемо малишане обрадовати поклонима, то данас и остварујемо. Овде често долазимо и посебно водимо рачуна о младима на овим просторима. Првенствено о деци и најмлађима и трудимо се да им пружимо подједнаке услове за живот као што их имају и деца у Београду”, рекла је Дајана Пауновић.

Након сусрета са градоначелником Општине Штрпце Далибором Јевтићем Пауновићева је истакла важност образовања младих нараштаја за опстанак и останак Срба на Косову и Метохији и изразила уверење да ће донирана ИТ опрема олакшати процес учења како деци, тако и њиховом наставном особљу.

Малишани данас нису крили срећу због поклона које су добили, истичући да ће их користити првенствено за учење, а мало и за игру.

Директор Основне школе ”Стаја Марковић”, Џедомир Николић, захвалио је Фондацији што је посетила и донирала поклоне ђацима у најудаљенијем селу у општини Штрпце.

Током боравка на Косову и Метохији, директорка Фондације Дајана Пауновић обишла је и Алексу Божанића коме је поклонила гардеробу за почетак школске године. Алекси је прошле године дониран таблет, а такође је обишла једну од породица, породицу Симановић у Штрпцу који су, у организацији Фондације, недавно путовала на море.

Повезани чланци

Back to top button