Епархија рашко – призренска уручила помоћ поплављеним породицама

Службеници Епархије рашко – призренске су посетили породице које су биле погођене јануарским поплавама и најугроженијим домаћинствима уручили помоћ у белој техници, санитаријама и намештају, наводи се на сајту Епахије.  

Додаје се да је у плану је да се у наредном периоду уради и санација поплавом оштећених домова.

Фото: Епархија рашко-призренска

Захваљујући људима добре воље, на рачун Епархије је уплаћено 56.000 евра. Епископ рашко-призренски Теодосије позвао све управе Манастира и Црквених општина на територији Епархије рашко-призренске, као и верни народ да се својим скромним прилозима укључе у добротворну акцију  и тиме покажу солидарност са породицама које су претрпеле штету у поплавама.

Епархија рашко-призренска се захваљује свим добротворима који су несебично помогли угроженим породицама и на тај начин саосећали са њима, јер су својим прилозима помогли да преброде невољу која их је задесила. Молимо се Господу да свима онима који су помогли нашем угроженом народу, Господ за њихово добро, добром узврати.

Услед временских непогода које су почетком јануара захватиле цео регион, али и просторе Косова и Метохије, дошло је до изливања река, потока и подзмених вода, при чему је дошло до формирања бујичног вала који је погодио велики део општина у којима Срби чине већински део становништва. Причињена је огромна материјална штета при чему је дошло до озбиљних оштећења на стамбеним и помоћним објектима, као и на пољопривредним површинама.

Повезани чланци

Back to top button