Епархија рашко – призренска: Дубоко нас вређа неправедан однос према Ђоковићу

Епархија рашко-призренска изражава забринутост поводом објављених информација да је водећем тенисеру у свету Новаку Ђоковићу запрећено депортацијом из Аустралије и забрањено учешћe на тениском турниру и поред чињенице да је надлежним властима приложио сву потребну здравствену документацију, у складу са тамошњим законима.

У саопштењу се наглашава да за свe православне Србе на Косову и Метохији, Новак Ђоковић није само човек који је потекао са ових простора, већ је велики добротвор и пријатељ који је више пута показао солидарност са нашим страдалним народом.

„Oн својим угледом и спортском вештином већ годинама на најбољи начин представља Србију у свету. Вести о неправедном и понижавајућем третману Новака Ђоковића у односу на друге спортисте, као и претње, које су великим делом подстакнуте идеолошким разлозима, дубоко вређају све нас, који овом приликом изражавамо дубоку људску и братску солидарност са Новаком и његовим најближњим. Искрено остајемо у нади да ће, без обзира на медијску хајку која је покренута против њега, надлежне власти Аустралије ипак омогућити Новаку да и овом приликом покаже колико вреди, витешки борећи се са осталим спортистима, како је то, иначе, до сада и чинио“, истиче се у саопштењу Епархије рашко-призренске.

Повезани чланци

Back to top button