Dve decenije CSD-a

Nevladina organizacija Komunikacija za razvoj društva (CSD) obeležila je dve decenije rada, a na svečanosti upriličenoj tim povodom predstavljeni su rezultati i podeljene zahvalnice institucijama i organizacijama civilnog društva.

CSD je nevladinim organizacijama osnovana u posleratnim godinama u cilju promocije i izgradnje civilnog društva, afirmaciji mladih ali i zastupanju prava osetljivih grupa i zajednica te promovisanja povratka i dijaloga.

Direktor CSD-a Ivan Nikolić

 U dve decenije stalo je mnogo predanog rada u cilju izgradnje boljeg i za život kvalitetnijeg društva.

„Uspešno smo realizovali 207 projekata, realizovali 784 radio emisija, 196 treninga, 103 radionica i kurseva 258 fokus grupa, debata, okruglih stolova, foruma i konferencija“, rekla je projekt menadžerka Bojana Manitašević.

Pozitivnoj statistici treba pridodati i organizaciju 41 kampanje zastupanja, 30 koncerata i humanitarnih akcija, kampova, ali i realizaciji 57 akcionih planova i 30-tak televizijskih dokumentaraca više od 350 publikacija i promotivnog materijala.

Za sve predstavljeno i realizovano zasluge pripadaju profesionalnom timu, naglasio je direktor Ivan Nikolić.

Brojni prijatelji i saradnici prisustvovali su obeležavanju jubileja CSD-a

„Teško je danas govoriti bez emocija. Bukvalno sam pola svog života proveo ovde, tako da je CSD utkan u moj DNK. Statistika koju smo vam predstavili govori o tome da smo radili ozbiljne stvari koje me sada čine ponosnijim, kako na ostvarene uspehe tako i na tim koji stoji iza tih rezultata“, rekao je Nikolić.

Tokom dvadeset godina CSD je ostvario uspešnu saradnju i partnerstva sa brojnim međunarodnim, regionalnim i lokalnim organizacijama kao i institucijama sistema i ustanovama.

I.M.

Povezani članci

Back to top button