Дрецун: Приштина ради на дестабилизацији ситуације

Председник Скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун рекао је да Приштина свакодневно предузима провокације према српском народу и на све начине покушава да дестабилизује ситуацију у јужној српској покрајини.

Дрецун каже да забрана посете Петру Пековићу представља ометање слободе кретања и непоштовање договора у вези са посетама.

„Они ометају на све начине директора Канцеларије да комуницира са српским народом на КиМ и да им пружи сву неопходну помоћ без које наш народ не би могао да опстане“, рекао је Дрецун.

То су, како каже, готово свакоднене провокације, које се Приштина предузима према српском народу и према званичницима државе Србије, а које се огледају од забрана посета до хапшење, преко свакодневних напада и провокативних изјава до класичних војних акција на северу покрајине.

Према његовим речима, Приштина намерно дестабилизује ситуацију и онемогућавање да Петковић посети Србе на КиМ представља саставни део те дестабилизације.

Дрецун наводи да је Приштина преко бројних наоружаних војних формација у потпуности окружила север.

„До сада смо имали угрожавање српског народа на северу КиМ јужно од Ибра. Ту су биле базе за специјалне параполицијске јединице, али и тзв. косовске безбедносне снаге“, и то је била нека врста потковице“, рекао је Дрецун.

Са изградњом нових база, истиче Дрецун, имамо заокруживање једног војног запоседања територије.

Забрињава, то што се ништа не дешава без знања земаља Квинте, указао је председник Скупштинског одбора за КиМ.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button