Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator

Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator. Vrednu donaciju uručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Uz pomoć aparata dijagnostika će ubuduće biti pouzdanija, a rad sa pacijentima brži i kvalitetniji.  

Zahvalivši se opštinskom odeljenju za zdravstvo direktorka Doma zdravlja u Gračanici Mirjana Dimitrijević naglasila je da su na ovaj način dopunjeni kapaciteti laboratorije. Dodala je da će biohemijski analizator ubrzati proces rada na analizama krvi koje su i ranije rađene u ovdašnjoj laboratoriji.

Vreme izrade biohemijskih analiza krvi biće kraće, što će i lekarima olakšati rad i omogućiti bolju dijagnostiku, kaže načelnik Odeljenja opšte medicine Siniša Rašić.

Veoma je bitno što u jeku pandemije virusa dobijamo ovakav aparat, rekao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović dodajući da ga radije saznanje da već treći dan nema novih slučajeva zaraze Kovidom – 19 na teritoriji ove lokalne samouprave.

Najavljujući nastavak saradnje sa Domom zdravlja u Gračanici Popović je još jednom apelovao na građane da se uredno pridržavaju predloženih mera i budu disciplinovani, jer, kako je naglasio, pandeimija i dalje traje.

Ivan Miljković

Povezani članci

Back to top button