Дом културе у Грачаници: Почела са радом школа балета

Школа балета при Дому културе у Грачаници поново је почела са радом, а први су часови одржани овог викенда.

Школа ове године наставља са радом како је то било и пре појаве коронавируса. Сваког викенда тридесет девојчица распоређених у три старосне групе увежбаваће кораке на врховима прстију уз помоћ балетског педагога Уне Степановић.

Балета смо се ужелели и ми и деца и родитељу што се да и видети по броју полазника. Радује чињеница што је интересовање и даље велико па, ево настављамо дружење и у овој сезони са нашим балеринама и настављамо успешну сарадњу са Институтом за уметничку игру у Београду“, каже за „Ризницу“ Снежана Петровић, координаторка школе балета Дома културе у Грачаници.  

Будући да је и у осталим срединама интересовање за балет велико у плану је поновно покретање школе и у Шилову у тамошњем културном центру.

Како поручују из грачаничког Дома културе са овим се неће стати већ је у плану и нешто више.  

„Школа балета нам је показала да имамо талентовану децу која желе да уче и напредују. Имамо и безрезервну подршку родитеља за покретање иницијативе за отварање одељења ниже балетске школе у Грачаници. Уз помоћ наших пријатеља са Института за уметничку игру у Београду верујем да то неће бити немогуће“, каже Петровићева.

Школа балета у Грачаници почела је са радом 2017. године. Поводом светског дана игре, а за изузетан допринос на популаризацији балета, годину дана касније,  додељена јој је награда „Терпсихора“. На Међународној олимпијади за музику и плес централног Балкана у Београду школи балета су додељене две медаље и Гран при.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button