Дом културе Грачаница: Промоција књига проф др Стојана Секулића

Промоцију књига „Косовска хроника Томислава Секулића“ и „Грачаничка трилогија“, аутора академика проф. др Стојана Секулића биће одржана у оквиру Видовданских свечаности у четвртак, 23. јуна 2022. године са почетком у 20 часова, саопштено је из Дома културе у Грачаници.

„Косовска хроника Томислава Секулића“ има четири дела : Први део је „Косовска хроника  Томислава Секулића“, предговор који је написао аутор ове књиге и обухвата животопис Томислава Секулића . Други део је треће издање књиге „Сеобе као судбина“ Томислава Секулића. Трећи део су оригинални рукописи, документа и интервјуи. У овом делу је укључено и поглавље „Под лупом новинара“, где о Томиславу Секулићу пишу петорица истакнутих новинара српских гласила са Космета, који су пратили његов политички рад и деловање. У овом делу су укључени и сви интервјуи и дискусије који су  објављени у српским гласилима. Четврти део су фотографије и документа, који до сада нису објављени.

„Грачаничка трилогија“ обухвата три објављене књиге : „Грачаница“ (2015); „Грачанички срез 20. и 21. век“ (2019) и „Косовска хроника Томислава Секулића“ (2022).

Академик проф. др Стојан Секулић рођен је у Грачаници, по занимању је лекар-хирург и универзитетски професор.

На промоцији говоре:  Милош Ђорђевић, Ратко Поповић и аутор.

Повезани чланци

Back to top button