Демократски фронт: Влада Црне Горе да захтева од својих косовских партнера ослобађање Риста Јовановића

Демократски фронт тражи од Владе Црне Горе да, како су нагласили у саопштењу, од партнера из тзв. државе Косово захтева хитно пуштање на слободу Риста Јовановића, кога је косовска полиција привела на Газиместану.

Демократски фронт упозорава да „уколико Влада Црне Горе прећути овај скандал, и уколико Јовановић не буде одмах пуштен, ДФ ће организовати протесте испред просторија тзв. државе Косово у Подгорици.

„И овај догађај говори да смо били и те како у праву када смо се још 2008. године борили да се ни по коју цијену не смије признати ова лажна држава. Тада је власт ДПС забила нож у леђа Србији и српском народу и охрабрила албанске екстремисте да наставе са терором над нашим народом. Исто тако се данас понашају и Кривокапић и Бечић, који користе сваку прилику за сарадњу и честитке особама које предводе тај прогон Срба на КиМ. Не би нас чудило да су они насилници, који су малтретирали монахињу и отели Јовановића, примили вакцине које им је управо послала Влада ЦГ“, саопштено је из Демократског Фронта.

Младића Риста Јовановића из Подгорице привела је данас на Газиместану косовска полиција само зато што се побунио када су полицајци желели да монахињи претресу торбу.

Повезани чланци

Back to top button