Четврти дан протеста у Грачаници, уколико директор полиције не смени командира народ ће то да уради сам (ВИДЕО)

Мирни протести чланова породице, пријатеља колега и комшија нападнутог српског младића Луке Димитријевића, уз пуно поштовање анти ковид мера, одржани су и данас, четврти дан заредом, у Грачаници.

Захтеви оца претученог младића, које подржавају и грађани, исти су- покретање непристрасне истраге и смена локалног полицијског руководства због, како је наведено, несавесног вођења истраге.

Поштујући меру физичке удаљености грађани су се пре подне окупили у центру Грачанице у знак подршке породици нападнутог српског младића. Мирно и у тишини стајали су двадесетак минута испред зграде полицијске станице после чега им се обратио Дејан Димитријевић, отац претученог српског младића.

Он је присутнима саопштио да је породица поднела захтев полицијском инспекторату у коме тражи да читав случај у вези са нападом на његовог сина сада преузме регионална полиција.

 

„Ја сада шаљем и апел и молбу директору полиције, родитељски апел и апел ових грађана да уради то он. Да он смени руководство ове полицијске станице с обзиром да свој посао, очигледно не обављају како треба. Ми ћемо њему, сви мештани Грачанице да будемо захвални и памтићемо то као добру ствар, а тврдим да уколико то не уради полиција да ће то народ да уради“, рекао је Димитријевић.

Поновљен је и захтев за поновним покретањем истраге. На крају протеста окупљени грађани су гласно негодовали због оваквог понашања челника локалне полиције и подржали Димитријевића у његовој борби. Како су рекли, ово је борба за слободу кретања сваког српског детета на територији општине Грачаница која је тренутно угрожена.

Лука Димитријевић из Грачанице (19) нападнут је у уторак 13. априла у 21:30 часова на педесет метара испред своје куће. Тројица Албанаца, старијих по годинама, младићу који је био у друштву девојке и сестре, пресекли су пут и физички насрнули металним предметима на њих уз оптужбу да су угрозили њихов приватни посед. Нападачи су исте вечери ослобођени, док је полиција случај окарактерисала као тучу. У међувремену су нападачи поднели и пријава против Лукиног стрица који је истрчао на улицу да помогне нападнутој деци.  

Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button