Ćeranovica: Ponovo obijena kuća u ovom povratničkom naselju

Lopovi su ponovo obili kuću povratnika Sretena Stoiljkovića iz zaseoka Ćeranovica u selu Klobukar kod Novog Brda. Provalnici su odneli bojler, usisivač i dva risivera za kablovsku televiziju, potvrdio je vlasnik portalu Riznica.

Krađa se, kako je ispričao Stoiljković, najverovatnije dogodila pre par dana ali je on provalu uočio danas kada se vratio u selo da bi izašao na izbore.

„Lopovi su razvalili prozor sa bočne strane kuće, ušli i kroz istu sobu izneli bojler, usisivač i dva total TV risivera. Možda još nešto fali u kući, ali nisam smeo da proveravam po stvarima dok ne dođe policija i obavi uviđaj“, priča vlasnik obijene kuće.

Foto: Riznica

Dodaje da su ga komšije dan ranije obavestile telefonom da se iz njegove kuće čuje sumnjivo lupkanje ali da nisu imali ključ kako bi mogli da provere.

Stoiljković je krađu prijavio danas policiji u Bostanu gde mu je rečeno da su zbog izbora sve patrole na terenu, tako da će uviđaj obaviti tek sutra.

Kaže da je više i prestao da broji koliko mu je puta do sada kuća obijana. Lopovi su mu prošle godine takođe odneli bojler i još neke sanitarije iz kupatila kao i alat, dok su mu na Božić polupani prozore.

„Ne razumem zašto se to čini, ako neko želi da me zaplaši ja mu poručujem da ne uspeva u tome, jer ja odavde ne idem nikuda“, kaže Stoiljković.

U zaseoku Ćeranovica 2009. godine izgrađeno je 20 kuća za raseljene. Mnogi su posle povratka odlučili da ponovo odu iz sela. Danas ovde živi nekoliko srpskih porodica, a poslednji slučaj krađe u selu zabeležen je u maju ove godine u domu porodice Zdravković.

I.M.

Povezani članci

Back to top button