Ћерановица: Поново обијена кућа у овом повратничком насељу

Лопови су поново обили кућу повратника Сретена Стоиљковића из засеока Ћерановица у селу Клобукар код Новог Брда. Провалници су однели бојлер, усисивач и два рисивера за кабловску телевизију, потврдио је власник порталу Ризница.

Крађа се, како је испричао Стоиљковић, највероватније догодила пре пар дана али је он провалу уочио данас када се вратио у село да би изашао на изборе.

„Лопови су развалили прозор са бочне стране куће, ушли и кроз исту собу изнели бојлер, усисивач и два тотал ТВ рисивера. Можда још нешто фали у кући, али нисам смео да проверавам по стварима док не дође полиција и обави увиђај“, прича власник обијене куће.

Фото: Ризница

Додаје да су га комшије дан раније обавестиле телефоном да се из његове куће чује сумњиво лупкање али да нису имали кључ како би могли да провере.

Стоиљковић је крађу пријавио данас полицији у Бостану где му је речено да су због избора све патроле на терену, тако да ће увиђај обавити тек сутра.

Каже да је више и престао да броји колико му је пута до сада кућа обијана. Лопови су му прошле године такође однели бојлер и још неке санитарије из купатила као и алат, док су му на Божић полупани прозоре.

„Не разумем зашто се то чини, ако неко жели да ме заплаши ја му поручујем да не успева у томе, јер ја одавде не идем никуда“, каже Стоиљковић.

У засеоку Ћерановица 2009. године изграђено је 20 кућа за расељене. Многи су после повратка одлучили да поново оду из села. Данас овде живи неколико српских породица, а последњи случај крађе у селу забележен је у мају ове године у дому породице Здравковић.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button