Будући прваци данас су се опростили од својих васпитача (видео)

Припремну предшколску наставу у Грачаници данас је завршило 105 малишана којима су на спортском терену основне школе „Краљ Милутин“  симболично уручене дипломе.    

Пригодним програмом, свако са својом групом које су се разликовале по бојама костима, малишани Предшколске установе „Ђурђевак“ из Грачанице опростили су се од својих васпитача.

Деца су успешно завршили припремни програм и спремни су за упис у први разред, каже једна од васпитачица Снежана Крњајић.

Васпитачица Снежана Крњајић, фото: Ризница

„Ми смо посебно радосни зато што смо 105 предшколаца припремили и оспособили за самостални живот то јест за прво самостално кретање ван породице. Оно у чему ми уживамо сваке године јесте да од једног простог материјала правимо савршене људе, припремамо из на озбиљност, на обавезе да су свесни свог постојања, свесни себе и својих квалитета и да они могу много“, рекла је Крњајићева.

Фото: Ризница

Директорка „Ђурђевка“ Радица Парлић напомиње да се из године у годину број деце која завршавају и коју родитељи уписују на припремни предшколски програм креће око стотину.

„Укупно је било осам група – шест група је било овде у овом објекту и по једна у Брњици и Сушици. Ја као директор и сви ми из вртића желимо им прво здравља па да онда од првог па на даље буду добри ученици онако како су били добри и код нас у вртићу“, рекла је Парлић.

За будуће прваке сутра се припрема опроштајна журка, а упис нове генерације деце у припремни предшколски програм у „Ђурђевку почеће 15. јула.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button