Брисел: Неуспешна рунда разговора Београда и Приштина

Заменик косовског премијера Бесник Беслими изјавио да није постигнут договор током најновије рунде дијалога Београда и Приштине који би омогућио сусрет у Бриселу на највишем политичком нивоу – између председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

Он је након нове рунде техничког дијалога рекао да није било довољно опипљивог напретка за организовање састанка лидера.

Како је додао једина тема током састанка са српском делегацијом коју је предводио директор канцеларије за КиМ било је питање несталих.

Шеф канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да је у разговору са делегацијом Приштине постигнут договор да се крајем октобра наставе разговори на експертском нивоу, а да представник приштинске делегације није желео ни о чему другог да разговара, осим о питању несталих.

Делегација Београда, на челу са шефом Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем одржала је трилатералне разговоре са делегацијом Приштине и посредницима ЕУ у оквиру техничког дијалога у Бриселу, јавио је Танјуг.

Данашњим трилатералним разговорима претходили су јучерашњи билатерални састанци, прво представника Приштине са специјалним представником Европске уније Мирославом Лајчаком, а затим и делегације Београда.

(извор: Танјуг – Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button