Борељ: Дијалог неће бити лак али је неопходан

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изразио је данас задовљство због наставка непосредног дијалога Београда и Приштине у Бриселу.

Он је уочи састанка делегација Београда и Приштине у Бриселу рекао да зна да дијалог није лак, али да је неопходан за будућност две стране, и нагласио да се он одвија у тренутку посете америчког председника Џоа Бајдена Европској унији.

Задовољство је чекати у Бриселу председника Србије Александра Вучића и косовског премијера Аљбина Куртија. Подстичем обе стране да наставе дијалог без одлагања и да се усредсреде на резултате упркос свим потескоћама. Дијалог неће бити лак, али процес је неопходан за људе на Косову и у Србији“, рекао је Борељ.

Он је на конференцији за медији пре састанка изразио задовољство што се разговори у дијалогу одвијају у исто време када се десавају сусрети ЕУ са америчким председником Џо Бајденом.

„Данас ћемо заједно са специјалним представником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком организовати нови састанак на високом нивоу у дијалогу Београда и Приштине. Срећан сам што се то дешава у исто време када се ЕУ састаје са америчким председником Џо Бајденом“, нагласио је европски званичник.

(агенције)

Повезани чланци

Back to top button