Болница у Грачаници добија већу количину реагенаса за Д-Димер и остале анализе крви

Болница у Грачаници добиће реагенсе за рано откривање симптома за ковид 19 објављено је после потписивања меморандума о донацији између председника општине Грачаница Срђана Поповића и шефице мисије ИОМ на Косову Ане Ростовске.

Донација је, како је саопштила општинска служба за информисање, договорена на раније одржаном састанку Поповића и Ростовске.

Председник Општине Грачаница је нагласио да су реагенси стигли у прави час.

„Мени је драго да је процедура око ове донације експресно започета, односно, веома брзо ће болница у Грачаници добити реагенсе који су битни, нарочито сада када се сви боримо против ковида“, рекао је Поповић додавши да Општина Грачаница има изузетну сарадњу са ИОМ-ом.

Ана Ростовска, шефица мисије ИОМ-а је рекла да се нада да ће испоручена количина лабораторијских реагенаса повећати капацитете болнице у Грачаници,

„ Веома смо посвећени наставку сарадње са Општином Грачаница са којом већ имамо дугогодишњу сарадњу  и овиме желимо да је појачамо, не само борбу против ковида већ и решења за економски развој општине“, нагласила је Ростовска.

Болница у Грачаници добиће 2 500 доза реагенаса уз помоћ којих ће моћи да се раде Д-Димер анализе као и 2000 доза реагенаса за ЦРП анализе крви као и реагенсе за анализу Тропонина.

Повезани чланци

Back to top button