Богородица Љевишка у песмама

Промоција књиге „Богородица Љевишка у песмама“ коју су приредиле Радмила Кнежевић и Лела Марковић биће одржана у читаоници Даринка Јеврић у Грачаници у уторак 15. јуна у 19. Часова.

Богородица Љевишка у Призрену, задужбина је краља Стефана Уроша II Милутина Немањића, зеница ока нашег, са осталим призренским светињама је вековима чувала православну веру, српски национални идентитет и историјско памћење. Њени зидови су упили боју фресака, векове и историју, наше молитве, нашу наду и љубав.

„Нас две, Призренке, одлучиле смо да не дамо светињу онако како то најбоље умемо – поезијом. Уз Божју помоћ и благослов старешине цркве Богородице Љевишке у Призрену, јереја Ђорђа Стефановића, започеле смо рад на прикупљању песама које су јој посвећене, како бисмо их сачувале за будућност и како би се књигом помогла њена обнова. Мало се цркава може похвалити бројем песника које је инспирисала и који су јој, за вечност, посветили своје стихове.“

На промоцији ће учествовати и Снежана Башчаревић, Жарко Миленковић, Радмила Кнежевић као и гости песници: Срећко Симић, Радинко Курлановић, Велимир Луле Касалица. Вокални солиста: Миљана Славић.

Повезани чланци

Back to top button