Албански нападачи ножем напали оца и сина у Бабином Мосту

Сашу и Немању Митровића, оца и сина из Бабиног Моста, код Обилића ножем је напао Албанац из тог села наневши  им тешке телесне повреде. Нападнути Срби су на болничком лечењу и ван животне опасности су.

Напад се догодио синоћ на улици, испред њихове куће, када се, према речима Саше Митровића окупило неколико млађих Албанаца из истог села, сачекавши његовог сина Немању да изађе из дворишта.

Немања је убоден у пределу врата. Иста особа потом посекла и његовог оца Сашу Митровића,  који је кренуо да удаљи нападача.

Митровићима је указана лекарска помоћ у болници у Приштини, где су им ушивене ране и констатоване друге повреде. У болници у Приштини испитани су по налогу дежурног тужиоца, а према незваничноим сазнањима полиција је ухапсила два Албанца, међу којима је и нападач. Одређен им је пртивор од 48 сати.

Митровићи су током ноћи пребачени у болницу у Косовској Митровици, где су задржани ради праћења њиховог здравственог стања.

Саша Митровић је испричао да је неколико албанских младића дошло испред врата њиховог дворишта и најпре гађало његовог сина пикавцем.

Саша Митровић, отац рањеног младића

„Позвао ме је Немања телефоном и рекао ми да дођем јер ће ови да направе неку глупост. Није прошло пет шест секунди он је већ добио убод. Ннисам ни видео. Прискочио сам да их одвојим међутим он је и мене. Тек сам касније приметио да и ја имам посекотину“, испричао је Саша.

Навео је да су током јучерашњег дана, неколико сати пре напада,  добили претње од исте особе.

„Позвао сам му оца и рекао да његов син прети мом детету. Отац је дошао код нас и пренео нам да не бринемо и да неће ништа да се догоди. Почео је мрак и ето њих поново. И није то први пут“, испричао је Саша Митровић.

Његовог млађег сина напале су исте особе за Ускрс у Бабином Мосту. Тада је одустао од тужбе, након обећања родитеља нападача да више неће да се понови а и због комшијских односа са том албанском породицом.

Са истом групом албанских младића имали су проблем и други српски житељи Бабиног Моста. Сматрају да се због некажњавања нападача, напади на њих понављају.

Немања има 18 година и  најстарије је од четворо деце Митровића. Њихова мајка Милена каже да је синоћњи напад оно чега су се највише плашили.

Милена Митровић, мајка рањеног младића

„Раније није било неких тежих последица и прелазили смо преко тога. Овога пута је исход могао да буде фаталан. Немања има тежу рану и сматрам да је ово стварно крај“, казала је Милена Митровић.

Доктор Љубиша Милошевић, дежурни хирург на клиничком одељењу у Косовској Митровици утврдио је током прегледа да су ране начињене ножем и да се ради о тешким повредама, с обзиром да је Немањи пробијена  плеура.

Повезани чланци

Back to top button