Ахметај: Косово би 13. октобра могло да добије визну либерализацију

Мимоза Ахметај, бивша министарка за европске интеграције Косова, каже да очекује да 13. октобра буду укинуте визе за грађане Косова.

Додала је да је ово нови моменат унутар Европске уније те да се  као резултат очекујемо да и Косово добије визну либерализацију  коју је, како Ахметај наводи, заслужило много раније.

Министри правде и унутрашњих послова земаља чланица Европске уније састаће се 13. октобра у Луксембургу на неформалном састанку и тада ће тема бити питање визне либерализације за грађане Косова“, нагласила је она за Кљан Косова.

„Верујем да сада имамо разлога да будемо срећни. Ова вест долази после нових политичких околности које су у Европи – после рата Русије и Украјине. Очекујемо да се визе либерализују и за Косово“, рекла је она.

Радио Слободна Европа наводи да ће питање визне либерализације за Косово биту на дневном реду састанка радне групе Европског савета 13. октобра о чему је Чешка као председавајућа ЕУ  писмено обавестила државе чланице да ће се  разговорати на ову тему.

Повезани чланци

Back to top button