„Адра“ поново обрадовала малишане из Грачанице

Хуманитарна организација адвентистичке цркве која има своја представништва на читавом Балкану и ове године је у сарадњи са Народном библиотеком из Грачанице обрадовала тридесетак малишана поклон пакетићима.

Акција поделе поклон пакетића марљивим читаоцима и најмлађим корисницима библиотеке траје већ девет година.

Милан Благојевић који је на Косову задужен за рад ове непрофитне организације побринуо се да и овај пут за Божић и православну Нову годину не изостану поклони које традиционано припремају, пакују и шаљу деца из Немачке.  

Фото: Ризница

„Главни мотив за овакве акције је ширење љубави међу децом и њихово повезивање на свим меридијанима,  Божић и Нова година су празници који носе такву поруку“, каже директорка Народне библиотеке Бранкица Костић која се захвалила „Адри“ на томе што у овој акцији не заборавља српске малишане.  

 Слаткиши, плишане играчке, друштвене игра, рукавице и шалови, свеске и прибор за школу, све се то нашло међу поклонима које су деца из Немачке упаковала за своје вршњаке.

Фото: Ризница

Павле Стојановић се као и сва деца највише обрадовао играчкама.

„Добио сам трактор и кола хитне помоћи, има у пакетићу и крекера који су пуњени чоколадом и још слаткиша и све  ћу то да поделим са мојом секом Исидором и братом Петром“, у једном даху прича Павле.

Директорка библиотеке додаје да су поклони најбољи начин да деци улепша празник и подсети колико је леп сам чин даривања.

„Најмање је важна вредност тога што дарујете, најлепши је тренутак када препознате изненађење и радост на лицу детета које сте даривали поклоном. Зато, још једном хвала нашим пријатељима из Адре на труду да се овако лепа акција не угаси“, поновила је Костићева.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button